Program miercuri - duminica: 10:30 - 18:00 Comenzi telefonic la 0773337978 acum și pe Glovo

Istoria pizza: de la vremuri antice la deliciul zilelor noastre

Istoria pizza: de la vremuri antice la deliciul zilelor noastre

Pizza a devenit un aliment de bază în multe gospodării și are o istorie bogată și fascinantă, care se întinde pe mii de ani. Originile sale pot fi remarcate încă din civilizațiile antice din Marea Mediterană, unde pâinile plate erau acoperite cu ulei, brânză și diferite toppinguri.

Prima formă de pizza recunoscută a fost făcută în Grecia antică, unde au acoperit pâinile cu ierburi, brânză și mirodenii. În secolul al VI-lea î.Hr., egiptenii antici făceau și ei mâncăruri similare, pe care le numeau „libah”. Aceste feluri de mâncare au servit ca precursoare a ceea ce știm acum ca pizza.


Pizza modernă de care ne bucurăm astăzi își are rădăcinile în orașul Napoli, Italia, unde pizza Margherita a fost creată la sfârșitul secolului al XIX-lea. Legenda spune că pizza Margherita a fost făcută în onoarea Reginei Margherita de Savoia, iar ingredientele folosite – sos de roșii, brânză mozzarella și busuioc – au reprezentat culorile drapelului italian.

Pizza a câștigat rapid popularitate în Italia, iar la sfârșitul anilor 1800, imigranții italieni au introdus-o în Statele Unite, unde a devenit rapid un aliment de bază. Astăzi, pizza este savurată în toată lumea, cu milioane de variante și topping-uri, de la clasicul Margherita până la hawaian, pui la grătar și orice altceva.

La sfârșitul secolului al XX-lea, industria fast-food-ului a profitat de oportunitatea de a produce pizza în masă, făcând-o una dintre cele mai populare și mai accesibile fast-food-uri din lume. De la pizzerii la servicii de livrare, nu lipsesc opțiunile pentru ca oamenii să se bucure de acest fel de mâncare delicios.

În concluzie, pizza are o istorie lungă și bogată, evoluând de la simple pâine la felul de mâncare îndrăgit pe care îl cunoaștem astăzi. Fie că este vorba de o Margherita clasică sau de o nouă aromă creativă, pizza continuă să fie una dintre alimentele preferate din lume, savurate de oameni de toate vârstele și culturile.

Suport clienti 11:00 - 19:00

0773337978 comenzi@pizzabaiamare.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!