„În Marea Britanie, a fost lansată o pizza acoperită de macaroane și brânză. Conține sos bechamel, macaroane, sos de brânză, brânză și ceapă crocantă. Nu e de mirare că internauții par să adore acest nou tip de „pizza”, considerat de mulți „o bombă calorică”, notează The Telegraph.
Nu e prima oară când toppingul de pe pizza stârnește discuții. În februarie, președintele Islandei a spus că ar interzice ananasul ca topping pe pizza. Acestea sunt alte varietăți de pizza care împart iubitorii de pizza în tabere diferite.”
Continuarea articolului, aici: https://www.ebinedestiut.ro/s/cele-mai-controversate-tipuri-de-pizza-cu-macaroane-sau-cu-banana-si-curry/
„Orizza” - pizza cu blat de orez. Amestecul orezului cu blatul clasic, apărut în Taiwan și Coreea de Sud, întinde definiția pizzei la limită.
Pizza cu hot dog în aluat. În 2012, după ce brânza în blat a fost deja primită cu drag de americani, dar nu și de italieni, americanii au avut ocazia să guste și hot dog-ul în blat, rețetă care nu a avut același succes. După ce a fost scoasă din comerț, a apărut o petiție online pentru a aduce înapoi hot dog-ul în crustă, dar doar 77 au semnat-o.
Pizza cu porc de Guineea. Să mâncăm drăgălașul porc de Gunineea poate suna dur pentru noi, dar în Peru și Ecuador este o specialitate.
Pizza cu banana și curry. Pentru cei care consideră ca pizza Hawaiiană nu este bună, să încerce vartianta suedeză. Conține: banană, sos de curry, șuncă și bucăți mici de spaghete. Potrivit unei recenzii, pizza suedeză, nu ar fi totuși „așa de îngrozitoare”.
Pizza cu ciocolată - Pizza servită ca desert este o invenție nouă, care nu a fost primită bine de tradiționaliști, însă i-a încântat pe cei pasionați de dulciuri. O astfel de pizza, cu un diametru de 15 centimetri are 816 calorii.
Pizza micul dejun englezesc. Singurul lucru care poate enerva un englez, este să devii creativ cu micul lor dejun național. Adăugarea unui blat de pizza pe micul dejun englezesc cu siguranță ar fi interzis dacă președintele Islandei ar avea ceva de spus.