Royal Pizza
Cheful italian Renato Viola din orașul sudic Agropoli servește o pizza unică numită "Louis XIII". În aspect, aceasta este o pizza perfect obișnuită, cu o dimensiune standard de 20 cm în diametru. Specialitatea chefului Viola Renato este această pizza foarte scumpă din produse de cea mai înaltă calitate. Pentru aluat se folosește făină specială, sare roșie austriacă de origine Murray iar câteva din ingredientele nobile sunt: caviarul de homar, carnea de homar și tonul proaspăt. Toate acestea sunt condimentate cu o brânză mozzarella de bivoliță foarte scumpă și coniac nobil maturat.Ca rezultat, acest preparat de mică dimensiune este cea mai scumpă pizza din lume și costă 8, 3 mii de euro.
Pizza Preciosa
Bucătarul celebru Domenico Corolla a oferit și el versiunea sa de cea mai scumpă pizza numită Pizza Royale 007. Diametrul acestui fel este de 30 cm, dar ingredientele speciale sunt caviarul, homarul înmuiat în coniac, somonul scoțian afumat, medalioane de vânat, sos de roșii și oțetul balsamic. Partea de sus a pizzei prețioase este împodobită cu fulgi de aur comestibil de 24 de carate. Pizza Preciosa a fost vândută din licitație pentru suma de 4,2 mii de dolari. Toate fondurile colectate au fost direcționate în scopuri caritabile.Luxury Pizza
Pizza de lux numită Luxury Pizza este pregătită într-unul dintre cele mai populare restaurante din New York. Restaurantul Nissino Bellissima Pizza, situat în Manhattan, oferă o pizza specială, care conține în mare parte din caviar negru, iar pentru umpluturi sunt folosite carnea proaspătă de homar și wasabi. Proprietarul restaurantului Nino Selimaj susține că a inventat această pizza pentru oamenii care pot aprecia cu adevărat luxul gastronomic. Costul unei Luxury Pizza ajunge la 1 mie.Pizza – scurt istoric
Pizza este gătită de peste o mie de ani. Chiar și în Grecia antică, aluatul a fost copt împreună cu legume, carne, măsline și brânză. Pizza din Grecia a servit drept farfurie, și a fost numită plakuntos, ceea ce înseamnă "pâine coaptă plat".Pizza a fost o mâncarea oamenilor obișnuiți. În mod special era gătită frecvent de simplii agricultori italieni. Dar într-o zi, pizza ajunge la masa regală ca și cadou pentru frumoasa Margareta de Savoia, soția regelui Umberto I. După numele frumoasei regine pizza cu roșii, mozzarella și busuioc a fost numită „Margherita“.
Până în prezent, pizza este una dintre cele mai comune feluri de mâncare din lume. În Japonia, acesta este preparat cu țipar și calmar, în India, cu carne tocată de miel și brânză de soia iar în Pakistan – pizza e îmbelșugată de curry picant.